fredag 1 november 2013

Feelgood på svenska!

Vi är inte bortskämda med riktig feelgood på svenska, men nu har debuterande Katarina Bivald kommit ut med Läsarna i Broken Wheel rekommenderar. Böcker om böcker måste man ju som bibliofil uppmärksamma och detta är just en sådan!
Svenska Sara brevväxlar med en amerikansk äldre dam, Amy, som hon delar ett brinnande intresse för böcker med. När bokhandeln där Sara arbetar läggs ner åker hon till Broken Wheel i Iowa för att hälsa på Amy, men när Sara kommer fram har Amy just avlidit. Invånarna i den lilla byn känner ansvar för Amys förvirrade vän och tar hand om henne. Hon får bo i Amys hus och är snart en välbekant och självklar person i den lilla byn.
Det är fullt av igenbommade, tomma butikslokaler i det avbefolkade Broken Wheel. Sara får idén att öppna en bokhandel med Amys digra boksamling som grund och får hjälp att städa, måla om och inreda av Amy's vänner . Bokhandeln blir en samlingpunkt för invånarna och ryktet sprids snart till närliggande byar och lokaltidningen hakar på. Saras och bokhandelns närvaro påverkar invånarna på olika sätt, oväntade kärleksrelationer uppstår och plötsligt läser man böcker! När Saras visum håller på att gå ut kommer Broken Wheels invånare på en alldeles underbart galen idé för att Sara ska kunna stanna kvar...
Det här är en riktigt mysig feelgoodroman i sann anglosaxisk anda och jag hoppas att vi får läsa mer av Katarina Bivald!
/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar