fredag 16 december 2011

Vilken debut!


Mörk jord av debuterande Belinda Bauer är en spännande psykologisk thriller som imponerar! Fantastiska och trovärdiga porträtt av en 12-årig pojke och en psykopatisk pedofil och seriemördare. Beskrivningen av den lilla brittiska staden med den närliggande heden genomsyras av en ruggig atmosfär och dimman ligger hela tiden på lur. Så långt från pittoreska Midsomer man kan komma!
Här växer pojken Steven upp i en trasig familj med en mormor som har fastnat i sorgen av sin son som försvann 18 år tidigare. Han tros ha fallit offer för pedofilen och seriemördaren Arnold Avery som nu sitter fängslad på livstid. Flera av Averys offer har hittats på den närliggande heden - i ett desperat försök att rädda sin familj börjar Steven gräva efter sin morbror. När han efter 3 år inte lyckats hitta annat än ben efter får börjar han skriva till Avery i hopp om att få veta sanningen. Han får kryptiska meddelanden tillbaka och en katt-och-råtta-lek inleds...
Det här är inte bara ännu en thriller - det är en mycket välskriven och gripande bok om hur en tragedi kan drabba och påverka flera generationer i en familj. En fantastisk debut av Belinda Bauer!
Magnus Utvik på SVT sa: "Hade den släppts i Sverige hade den fått augustpriset direkt"
/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar