måndag 6 augusti 2012

LOL varning!

Herr Grums eller Mr Gum, på engelska, är hysteriskt rolig.
Herr Grums är en otäck man som hatar barn, djur, nöjen och kokta majskolvar. Allting luktar i herr Grums hus. Allt är lortigt och stökigt, förutom hans trädgård. Där blommar det alltid och luktar gott. För om herr Grums inte håller i ordning i trädgården kommer det en liten badkarsälva och skriker och slår honom gul och blå med en stekpanna.

Du är en gräslig man, herr Grums!En dag kommer det en stor lurvig hund som heter Jack. Det bästa Jack vet är att rulla runt i stora fina trädgårdar. Gräva i rabatterna, äta blommor och lämna små presenter efter sig. Herr Grums trädgård visar sig vara den finaste trädgården i hela området. Herr Grums blir helt förtvivlad när han ser vad Jack har ställt till med och den lilla badkarsälvan jagar efter herr Grums. Herr Grums bestämmer sig att Jack måste bort! Men hur?

Första boken om herr Grums heter: Du är en gräslig man, herr Grums! Det finns tre böcker till som har kommit ut på svenska, men hela tio stycken på engelska och dem fortsätter bara att komma.
Författaren Andy Stanton har vunnit flera priser för böckerna om herr Grums bland annat Roald Dahl Funny Prize 2010.

(LOL= Laugh Out Loud)

/Martina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar