fredag 10 maj 2013

En välbevarad hemlighet


Det här är kanske den bästa av Kate Morton's romaner och liksom i de tidigare skiftar handlingen mellan olika tidpunkter. Det är nutid, 1960-tal och 1930-tal och vi får följa Laurel, som blir vittne till ett fasansfullt brott som 16-åring på 1960-talet. I familjen talar man aldrig om det som skedde men det har förföljt och plågat Laurel genom hennes liv.
50 år senare är Laurel en berömd skådespelerska och återvänder hem till barndomshemmet när modern inte har lång tid kvar att leva. Hon är fast besluten att ta reda på vad som hände den där sommardagen och börjar pussla ihop de olika ledtrådar hon hittar. Historien leder tillbaka till tiden för andra världskriget, platsen är ett ständigt bombat London med hennes mor i centrum, tätt förknippad med namnen Jimmy och Vivien. Vilka var de? Sanningen visar sig vara lång mer omskakande än hon någonsin kunnat tro...

Det här är en spännande berättelse om hemligheter, bedrägeri, kärlek, vänskap, svek och mord. En totalt uppslukande roman jag varmt kan rekommendera!
/Annika
Se om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar