måndag 6 maj 2013

Sommaren jag blev vacker


Sommarlov. Äntligen framme vid havet. Huset är sig likt, stranden också. De två familjerna är samlade igen. Belly har längtat efter att få återse sina barndomsvänner, bröderna Jeremiah och Conrad. Men den här sommaren – den speciella, skimrande sommaren – kommer saker att förändras.

Sextonåriga Belly tillbringar alltid sina sommarlov i sommarhuset vid havet, tillsammans med vänner till henne och hennes frånskilda mamma. Conrad, den lugna och eftertänksamma, och Jeremiah, som med åren har blivit som en bror för Belly. Den här sommaren när hon träffar båda grabbarna så märker hon att hennes synsätt på de båda killarna har ändrats, och att hon är hejdlöst förälskad i Conrad. Det hela blir ett lite smårörigt men djupt triangeldrama, där man får se allt ur Bellys synvinkel. Hon mäter livet i somrar, och ungefär vartannat kapitel är från när hon var yngre. Det var en rolig twist, även om jag ibland inte hängde med riktigt och blev ganska snurrig av allt tidsbyte.

Detta är en riktigt mysig bok och perfekt att ligga och läsa på stranden i sommar. /Lova, praoelev på Stocksunds bibliotek 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar