tisdag 24 juli 2012

Ingelin Angerborn gör det igen!

Ingelin Angerborn författare till bl.a. Sorgfjäril, vinnare av Bokjuryn 2010, och Rum 213, som vann i kategorin kapitelböcker 9-12 i Bokjuryn 2011, har nu kommit ut med en ny bladvändare-Månfågel.
Tre timmar tog det mig att läsa den -fram och tillbaka till landet på bussen. Och jag läser inte särskilt snabbt. Den var väldigt bra skriven-och spännande! Inte läskigt spännande så att man vill gömma sig under täcket och aldrig komma fram igen utan mer som en nyfikenhetsspänning, man ville veta vad som kommer att hända.

Det är mot slutet av sommaren, Vendelas bästis och granne Minna har flyttat till London och Vendela saknar henne jättemycket. Pappa jobbar hela tiden, mormor och morfar bor för långt bort och farmor blir sjuk. Vendelas mamma dog några år sen och just den här sommaren så är längtan och ensamheten som störst.
En dag får Vendela ett brev i brevlådan. I brevet står det att personen vill bli Vendelas vän och att dem också är ensamma. Men vem har skickat brevet? Vendela är övertygad av att det är någon som skämtar med henne. Hon ger sig ut för att försöka ta reda på vem det kan vara. Minna kanske, eller pappa eller konstiga Cecilia som har flyttat in i Minnas gamla lägenhet och är väldigt konstig.
/Martina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar