onsdag 25 juli 2012

Get London reading


Den engelska, skriv och läs, välgörenhetsorganisation Booktrust, ger sig ut för att uppmuntra och inspirera alla till den stora njutningen av att läsa och skriva och de stora fördelarna som de för med sig i livet. Dem har viktiga kontakter med skolor, ordnar skrivtävlingar, delar ut böcker till barn som inte har tillgång till egna böcker och mycket mycket mer.

År 2008 så startade Booktrust en extra stor kampanj på att få londonborna att läsa mer: Get London Reading hette kampanjen. Tillsammans med stadens bibliotek så satsades det stort och många kända brittiska författare ställde upp och höll bokprat, högläsning, och författarträffar runt om på Londons bibliotek.

På Booktrusts hemsida lades också upp en karta som jag rekommenderar för alla londontokiga som jag. Kartan täcker hela centrala london och visar inte bara alla gatunamnen och londondistrikten utan berättar också vilka böcker som kommer från eller är skrivna i vilket område. Till exempel Mrs Dalloway av Virginia Woolf hittar man självklart i Bloomsbury norr om King's Cross. Eller Brick Lane av Monica Ali hittar man så klart på Brick Lane i östra London.

Så om ni tröttnar på OS i sommar dröm er ändå bort till London-till det litterära London.

/Martina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar