onsdag 21 mars 2012

Den Hemliga Boken



Den Hemliga Boken 
       
Författare: Jesper Tillberg 
Illustratör: Petter Berting
Antal sidor: 137
Utgiven 2011 på B.Wahlströms Bokförlag       

Den hemliga boken är en mycket charmig bok som vänder sig till barn i åldern 9-12 år med rafflade tempo. Huvudpersonen Lennart Helsing (ska dock inte förväxlas med författaren de råkar bara ha samma namn) bor med sin mamma och pappa som är helt galna i vitlök. Lennart är en modig elvaåring. Han är faktiskt inte rädd för någonting och faktum är att han aldrig varit rädd någon gång under hela sitt liv!

En dag får Lennart reda på att den superberömda TV-kocken Oliver ”Oliven” Jameson, ska starta en tävling för roligare skolmat. Denna tävling är som klippt och skuren för Lennart. Han älskar nämligen att laga mat och dessutom skulle han få chansen att träffa sin stora idol ”Oliven” Jameson! Vinnaren får även en stor summa pengar vilket skulle kunna hjälpa mamma och pappa som just nu har ekonomiska svårigheter.

Efter en nervös uttagning får Lennart klartecken att tävla i TV! Nu gäller det att hitta ett fenomenalt recept och han är säker på att han kan hitta det på vinden där hemma i familjens gamla receptsamling. I ett lönnfack hittar han en bok och en silverkniv. Boken är en hemlig kokbok och författare till boken är ingen mindre än vampyrjägaren Abraham van Helsing och greve Dracula i egen hög person.

Nu börjar äventyret: Den Hemliga Boken avslöjar hemligheter om Lennarts egna släktingar, om greve Draculas död och monsterplaner som Lennart aldrig skulle kunna förställa sig i sin vildaste fantasi… Den Hemliga Boken får Lennart att resa till Transylvaninen. Där möter han Louella, greve Draculas egen dotter. Tillsammans ska de försöka vinna mattävlingen och samtidigt rädda alla världens vidunder undan en mörk och ondskefull kraft…

Den Hemliga Boken är den första delen i en serie – Häng med redan från början!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar