onsdag 14 mars 2012

filmarkivet.se - Se 1900-talets filmskatter på webben!

Ett tips till alla som gillar film är filmarkivet.se, ett digitalt bibliotek som i skrivande stund innehåller strax över 500 filmer. Filmarkivet.se är ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet och Kungliga Biblioteket vilka även representerar redaktionen som står för urvalet av filmerna. Filmerna i samlingen kommer från Kungliga Bibliotekets avdelning för Audiovisuella Medier.

På filmarkivet.se får du möjlighet att ta del av 1900-talets filmhistoria och därmed även vårt kulturarv. Filmerna är av varierande längd och regissörerna är både kända och okända. Samlingen i filmarkivet.se innehåller en gedigen bredd och variation. Filmerna är klassificerade efter teman som kort-, reklam-, dokumentär- och journalfilm. Filmarkivet.se slog upp portarna den 11 februari 2011 och responsen blev mycket positiv!

Vad sägs om filmer som Andra Takter från 1985, Husmors filmer från 1962 och reklamfilm där Alice Babs pratar sig varm för tuggummit Toy från 1956? Luta er tillbaka, klicka på länken till filmarkivet.se, välj film och njut av denna fantastiska guldgruva! / Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar