lördag 19 maj 2012

En ny antihjälte!

!!Stackars Israel Armstrong stöter på problem med en gång när han äntligen kommit fram till den lilla byn Tumdrum i Nordirland. Han lämnade sitt liv i London (som butiksbiträde i en lågprisbokhandel) och hade sett fram emot ett trevligt, lugnt jobb som bibliotekarie men finner ett tomt och igenbommat bibliotek! Biblioteket är nedlagt och han ska tydligen ha hand om den "uppsökande verksamheten" istället... Vilket innebär en bokbuss ingen kan hitta, och vart tusan har alla böcker från det nedlagda biblioteket tagit vägen?? Med hjälp av den gamla bokbussföraren löser han så småningom problemet och träffar en del färgstarka personer på vägen. Och till slut visar det sig att allt handlade om hur viktigt ett bibliotek är!! Läs Fallet med de försvunna böckerna!

Och hans dråpligheter fortsätter... Nu har del två kommit ut: Mr Dixon försvinner. Israel blir misstänkt för kidnapping, blir avstängd från jobbet på bokbussen och måste rentvå sitt namn! Och hur ska det gå med flickvännen Gloria i London, som skulle komma på besök?

Jag gillar verkligen Ian Sansom's böcker om Israel Armstrong, den knubbige bibliotekarien med sin slitna manchesterkostym och väldigt fina brouge-skor minsann! Han är lite klantig och fumlig och hamnar ofta fel i förhållande till medmänniskor. Han är ju från fastlandet, gud förbjude, och har en judisk mor till på köpet! Han passar liksom inte in alls, stackarn... 

Mysiga böcker med mycket humor av Ian Sansom, tips till alla som gillar Damernas detektivbyrå!!
/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar