måndag 7 maj 2012

Motståndarna

Detta är en riktigt läsvärd fotbollsbok skriven av Arne Norlin och Andreas Palmaer.  Häng med redan från början och lär känna Noel som älskar att spela fotboll och bor på Söder. Noel utmanar alla på gården en gratis glass om de gör mål på honom. Det är mest småbarn som antar utmaningen men så kommer Tove och skjuter mål. Tove är nyinflyttad från Edinburgh. Noel och Tove lär snabbt känna varandra oh båda älskar de fotboll både att spela och att vara fans. Noel är inbiten Hammarbyare och tar för givet att Tove också är det. (För det är väl alla som bor på Söder eller?)

Så blir det derby mellan AIK och Hammarby. Både Noel och Tove går på matchen fast var för sig. I övertid efter en mycket tveksam straff vinner AIK. Plötsligt går det upp för Noel och Tove att de inte alls håller på samma lag! Dessutom visar det sig att Toves pappa är den nya AIK-stjärnspelaren Mikael Stoltz som sänkte Hammarby under kvalstrecket. Noels storebror och hans kompisar är beredda att göra vilka farliga saker som helst för att få vara medlemmar i det tuffa gänget Bajen Forza ... Kan Noel och Tove verkligen fortsätta vara vänner efter detta??? De borde snarare vara bittra fiender än kompisar...

Detta är den första delen i serien "FANS!" som handlar om fotboll, matcher och taktiksnack. Och om kärleken till sitt favoritlag, vad fotbollsfans gör och om granslös vänskap. Jag rekomenderar verkligen den här boken varmt både till killar och tjejer (9-12 år) oavsett vilket lag man än håller på! /Maria (VSK:are sedan långt tillbaka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar