måndag 28 maj 2012

Ett nytt fall för Emil Wern!

Den här berättelsen börjar med att Ostindiefararen lägger till i Visby hamn. Innvånarna har tagit sig dit för att titta, det blir ett himla ståhej och stadens orkester står parkerade vid kajen för att välkomna besättningen. När landshövdingen ska bjuda på festmiddagen är självaste kapten Morgan plötsligt borta. Vem såg honom senast? Och vad är det för mystiskt skrapande ljud som hörs inifrån skeppets skrov? Detta är ett fall  för detektiven Emil Wern!

Emil Wern bor innan för ringmuren i Visby. I en gammal gul nedlagd kiosk i trädgården driver han sin detektivbyrå - och det behövs verkligen! Det finns nämligen alldeles för många skumraskfigurer i stan... Som medhjälpare har han lillasysten Linda och den busiga hunden Molly.

Anna Jansson är författaren bakom denna populära serie om Emil Wern. Mimmi Tollerups laveringar och säkra tuschlinjer förstärker berättelsens tempo och spänning. Tidigare titlar är bla. Riddarnas kamp, Silverskatten, Klasskassan. Bankrånet, Förbjudna sopor och Ficktjuven. Målgrupp barn i åldern c:a 6-9 år.
// Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar